Ipari Magazin (Gazdaság, kereskedelem, szolgáltatás)

2000-2016 /16 év/

2000-ben indítottuk útjára magazinunkat, ahol cikkeinkben a gazdasági élet neves szereplői (közgazdászok, banki vezetők, üzletemberek, kutató szakemberek stb.) mondják el véleményeiket, adnak információkat, hogy segítsenek eligazodni a gazdasági élet mind bonyolultabb útvesztőjében.

Interjúikban megrendelőink elképzeléseiknek megfelelően ismertetik meg olvasóinkkal vállalkozásukat, termékeiket, szolgáltatásaikat.

Jelenleg (2016-tól) folyamatosan a Tőke-Piac-Gazdaság magazinon belül jelennek meg.

Megrendelésre és nem raktárra dolgoznak

„A rondó/rondeau olyan zenei forma, amelyben a téma refrénszerű visszatérései közé epizódok, közjátékok kerülnek (pl.: A-B-A-C-A). A 14-16. századból származó francia körtánc és dalforma máig megőrizte lendületes és derűs jellegét”- olvasható a wikipédián. Ha az állandóan ismétlődő refrénre gondolok, megértem, hogy miért választotta ezt a nevet egy hullámpapírgyártó cég. De a rondo, mint körtánc jelentheti az ölelést is, ahogy a csomagolóanyag körbefogja az árut. Az osztrák Ganahl család 1797-ben alapította a céget. Az évtizedek során a vállalkozás egyre fejlődött, újabb és újabb leányvállalatai alakultak Európa-szerte, így nálunk, Magyarországon is. A Rondo magyarországi leányvállalata 1993 decemberében kezdte meg működését. A cég fejlődéséről Miklós Zsolttal, a Rondo Hullámkartongyártó Kft.  ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.

Bővebben: Megrendelésre és nem raktárra dolgoznak

Tradíció és innováció

A Prolan Kft.-t 1990-ben alapította 14 fejlesztőmérnök azzal a céllal, hogy világpiaci színvonalú, saját fejlesztésű termékekkel érjenek el üzleti sikereket. A cég profilja irányítástechnikai eszközök fejlesztése, gyártása, alkalmazása, komplex rendszerek szállítása, ezen belül tervezés, szoftver- és hardverfejlesztés, mérnökszolgálat, szerelés, szerviz. A cég lépésről lépésre valósította meg terveit. 1998-ban részvénytársasággá alakult,  25 éves év- fordulójukat tavaly ünnepelték. Most Szabó Ervin vezérigazgatóval az eltelt időszak jeles eseményeit elevenítjük fel.

Bővebben: Tradíció és innováció

Vaskereskedésből piacvezető szolgáltató

Annak idején a csepeli Weiss Manfréd gyárból még lovaskocsikkal hordták az árut a főváros vasboltjai­ba, mígnem 1922-ben a gyár megalapította a Ferroglobus Vasáru Kereskedelmi Részvénytársaságot. Az 50-es évek végétől innen osztották szét az országban termelt összes acélterméket. A hajdani telepen nem valódi kereskedés folyt, hanem – a szocialista tervgazdálkodás eredményeként – amolyan elosztó hivatalként működött. A folytatást Petró Zoltán vezérigazgatótól hallhatjuk.

A gyors fejlődés miatt a vállalat korábbi raktárai hamarosan szűknek bizonyultak, ezért 1952-ben megkezdődött a mai napig is használt 32 hektáros központi telephely kialakítása a Budapest XV. Körvasút sor 110. szám alatt. A Ferroglobus ebben az időben acélkereskedéssel foglalkozott. 1997 végén pedig a Thyssen Schulte GmbH vásárolta meg a cég többségi részvénycsomagját.

Bővebben: Vaskereskedésből piacvezető szolgáltató

Stratégiai megállapodás az NFM és a Joint Venture Szövetség között

Stratégiai partneri megállapodás született a Joint Venture Szövetség (JVSZ) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között, a dokumentumot Tálos Péter a JVSZ elnöke és Fónagy János, az NFM államtitkára írta alá 2016. szeptember 15-én, Budapesten. A megállapodás értelmében a szövetség öt kiemelt területen nyújt szakmai támogatást a kormány számára.

A megállapodás keretében a két fél vállalja, hogy többek között az energiapolitikával, a klímapolitikával, a közlekedéssel, a vendéglátással és az infókommunikációval kapcsolatos jogszabálytervezetek kialakítása, azok utólagos hatásvizsgálata során alakítanak ki szoros együttműködést.

Bővebben: Stratégiai megállapodás az NFM és a Joint Venture Szövetség között

Ha vasút, akkor Knorr-Bremse

Világszínvonalat létrehozni nagy kihívás

Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény-és haszongépjármű-fékrendszer gyártója. Harminc országban mintegy 25 ezer munkatársat foglalkoztat.Több mint 110 évnyi tapasztalatát hasznosítva fék-, beszálló-, vezérlő-, energiaellátó rendszerek, valamint fűtő-, szellőző- és légkondicionáló berendezések gyártását, fejlesztését végzi, erőátviteli és átvitel-vezérlő megoldások fejlesztésével, gyártásával és szervizeléssel foglalkozik. A világcégnek két magyarországi egysége van: Budapest a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek a fékrendszerek. Sávos Andrással, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. (Knorr-Bremse Rail System Budapest) ügyvezető igazgatójával egy tetemes összegű budapesti beruházás ürügyén a cégről, a termelésről, a jövőről beszélgetünk.

Bővebben: Ha vasút, akkor Knorr-Bremse