AGC autóüveg – jó kilátások

Izgalmas korszakát éli az autó­ipar. A benzines és dízel üzemű gépjárművek előre láthatóan jóval kisebb számban lesznek jelen, ám hogy ez a változás milyen ütemben következik be, ma még nem lehet tudni. A hibrid hajtás egyre inkább utat tör magának, akárcsak az elektromos autózás, amely mára a mindennapok megszokott utcaképévé vált. Az átállás sebessége, dinamikája ugyanakkor komoly kihatással van számos autóipari beszállító jövőjére is, hiszen a robbanómotorokhoz gyártott alkatrészeknek, illetve magának a gyártásnak a fejlesztése szorosan összefügg a jelzett paradigmaváltással. 

A japán tulajdonú AGC-t ilyen dilemmák nem foglalkoztatják: üveg minden autóba kell, hajtsa azt bármilyen erőforrás. Sőt, az egyre inkább terjedő autonóm üzemmód (részleges, vagy teljes értékű önvezetés) rengeteg új szenzor, kamera beépítését teszi szükségessé, így az autóüveg is egyre kifinomultabb, okosabb lesz, vagyis a cég jövőképe meglehetősen biztató. 

A vállalatról
Több mint egy évszázada, 1907-ben alapították az AGC-cégcsoportot.
Ma már több mint ötvenezer embert foglalkoztatnak világszerte, s tíz európai gyárukban közel húszezren dolgoznak. Síküvegtől mobil kijelzőn és tévé­képernyőn át ablaküvegig, autóüvegig számos terméket gyárt az AGC, köztük speciális termékeket és vegyipari alapanyagokat is.
A tíz európai gyár közül itt, a régióban van a második legnagyobb: a tatabányai üzem a cégcsoport egyik legsikeresebb gyára, az edzettüveg-gyártás zászlóshajójának számít. Európában, a brüsszeli központban számon tartják az AGC Glass Hungary Kft.-t. A több mint tízéves, eredményes, sőt sikeres magyarországi múlttal rendelkező vállalat egzisztenciális biztonságot jelent munkatársai számára: a multinacionális cég háttere stabil, ahol hosszú távra tervezhetnek a mostani és a leendő dolgozók is.

Mivel a verseny az autóüveg piacon is igen komoly, ezért a hatékonyság folyamatos javítása minden területen elsődleges feladat. Tatabányán tavalyi évben itt is komoly eredményeket sikerült elérni, amely egyrészt a folyamatok tudatos optimalizálásának, másrészt az egyre terjedő automatizálásnak köszönhető. A szakmai és vezetői képzések révén korszerű irányítási elveket alkalmaznak, ez segíti a szervezeti stabilitás fenntartását. Talán nem meglepő, hogy az AGC a régióban ma az elismert munkaadók közé tartozik.

A gyártásról
A tatabányai gyár kapujából a Gerecse-hegység szép emelkedői látszanak. Csehországból, Belgiumból, Olaszországból érkezik táblákban ide a síküveg. A nyers­üveg, beérkezése után targoncák és robotok segítségével kerül fel a gyártószalagra, ahonnan a csomagolásig aztán emberi kéz érintése nélkül jut el. Az üveg méretre vágással, csiszolással és furatkészítéssel kezdődik. Ezt követi a festés, a termékre rákerül a fűtőszál, a logó. Következő lépés: az üveget elektromos kemencében 650–700 Celsius-­fokra melegítik, megformázzák, majd hirtelen lehűtik. Ennek az edzési folyamatnak köszönhető, hogy az autóüveg egy esetleges baleset során apró darabokra hullik, és így minimalizálja a sérülés kockázatát.
A gyárban kamerával és emberi szem segítségével is aprólékosan ellenőriznek minden darabot, a laboratóriumokban különböző teszteket végeznek el. A rendszeresen szervezett nyílt napokon töréstesztet is csinálhatnak az érdeklődők kis kalapáccsal, és bepillanthatnak az oldalüveg és a hátsóüveg gyártásának kulisszatitkaiba.

Biztonság háromszor:
az ember, a termék, a gyár
A balesetmentes üzemelés kiemelt fontosságú a gyár életében. Cél, hogy minden munkatárs a munka végeztével épen, egészségesen térhessen haza családjához. Változatos módon védik munkatársaikat: munkavédelmi játékkal, esettanulmányok feldolgozásával, rendszeres továbbképzésekkel, korszerű eszközök alkalmazásával. Mert nem csak biztonsági üveg létezik, de biztonságos üveggyártás is.