Manager Open 2016-Győr

A hazánkban egyedülálló szabadidős- társasági de egyúttal üzleti rendezvény sorozat Hámori Tamás, volt élvonalbeli játékos, a Magyar Tenisz Szövetség nemzetközi képviselője – maga is cégtulajdonos – kezdeményezésére indult el 2005-ben.

Manager Open név alatt immár tizenegyedik éve kerül megrendezésre az Országos Menedzser Teniszbajnokság. A szervezők jelenleg már közel ezer teniszt kedvelő és aktívan űző menedzsert, cégvezetőt és vállalkozót tartanak nyílván. Ez a verseny sorozat ma már komoly marketing értékkel rendelkezik. Ezért nem véletlen, hogy olyan neves cégek támogatják, mint a KPMG, a Béres Rt, a Neckermann Utazási Iroda vagy az Opel.
Elkezdődött az új idény és azzal kerestük meg Hámori Tamást, aki kezdettől fogva a Bajnokság főszervezője és versenyigazgatója ismertesse az ez évi programot, az idén bevezetésre kerülő újdonságokat, valamint számoljon be a már eddig lezajlott két regionális tornáról.


2016. április 29-én az elmúlt évhez hasonlóan a Corinthia Hotel Budapest különtermében került sor az ez évi Bajnokságot beharangozó sajtó tájékoztatóra – amelyen a Menedzserszövetség, a Menedzser Alapítvány, az idén belépett névadó főtámogató az UNIQA Biztosító, a MOB, a Sportügyi Államtitkárság és a Tenisz Szövetség képviselőin kívül több verseny rendezője, a média képviselői, versenyzők és szponzorok vettek részt.
A megjelenteket elsőként a szálloda vezérigazgatója Jean Pierre Mifsud köszöntötte, aki elmondta megtiszteltetésnek tartja, hogy a versenysorozat szervezői immár harmadik alkalommal ebben a szállodában tartják meg az idei programot ismertető tájékoztatásukat.
Hámori Tamás, a Manager Open alapító-versenyigazgatója megköszönte a szálloda vezetőjének a helyszín rendelkezésre bocsátását külön köszöntötte a tájékoztatón megjelent Kozmann György urat, az EMMI sportügyekkel foglalkozó helyettes államtitkárát, korábbi olimpia bronzérmes, többszörös világbajnok sportolót.
Polányi Zoltán az UNIQA Biztosító értékesítési főigazgatója elmondta, fontosnak tartják az egészséges életmódot, a sport és a sportolás népszerűsítését és ezért is vállalták fel örömmel a hasonló célokat kitűző, az ország főbb régióit lefedő Manager Open kiemelt támogatását. Rendelkeznek egy UNIQA Mobil Egészségközponttal, amely egy speciálisan kialakított kamion. Itt komplex szűrések mellett, foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok is elvégezhetők. Ezen túlmenően a versenyeken indulókat állapot felméréssel és életmód- tanácsadással is tudják segíteni.
Ezt követően került sor az ez évi versenynaptár ismertetésére, amely az elmúlt évben már bevált tíz regionális tornából és fővárosi döntőből áll.
Az ez évi verseny sorozat további újdonságaként elkészül a Bajnokság saját honlapja, amely érdemben fogja megkönnyíteni a jövőben a nevezéseket, az eredmények nyilvántartását, a pontverseny vezetését, a verseny kiírások és beszámolók elérhetőségét és az aktuális hírek közzétételét. Nagy sikert aratott az itt bemutatott Gaál András grafikus művész által készített elegáns jelvény, aki immár harmadik éve gyártja le a Manager Open kitűzőit.
A 2016. évi program a hagyományoknak megfelelően április 30-án Győrben indult el. A GYAC Tenisz klub tavaly óta egy csodaszép klubházzal teraszos étteremmel modern kiszolgáló helységekkel és nívós étteremmel bővült. Ennek oka hogy jövőre Győr lesz a házigazdája az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, amely már a 2024-es budapesti olimpiai pályázat felvezető eseménye.
Jobban is játszott mint tavaly így párjával két szép győzelemmel bejutottak a legjobb nyolc párból álló főtáblára. Itt is nagy küzdelemre kényszerítették a neves Amberger Árpád–Kincses Attila kettőst, ha minimális különbséggel, de alul maradtak a fővárosi párossal szemben.
A döntő izgalmas labdameneteket szoros küzdelmet hozott és végül a Hegyi testvér páros győzelmével végződött.
2016. május 21-én Szentendrén gyülekeztek a helyi klubból, valamint Gyöngyösről, Kecskemétről, Szegedről és Budapestről érkezett menedzser teniszezők a Postás Lídó Klub-ból.
A megnyitó alkalmából Baracskai Ferenc a Menedzserszövetség képviseletében köszöntötte a résztvevőket és felhívta a figyelmet a szövetség színes programjaira. Hámori Tamás a névadó szponzorral az UNIQA Biztosító RT-vel történt szerződés jelentőségét méltatta majd a pontverseny számításban bekövetkezett változásokat mondta el.
A döntő Horváth–Úr páros győzelmét hozta, akik így megvédték tavalyi elsőségüket.
A vigaszdíjban a két kecskeméti vállalkozó Szentkirályi Csaba–Szentgyörgyi László győzött, akik két gyöngyösi pár skalpját is megszerezték, míg a másik harmadik helyen egy szegedi menedzser kettős végzett.
A verseny igazgató köszönetet mondott a rendező Postás Lídó klub képviselőinek valamint az eddig még nem említett további szponzoroknak.
Az UNIQA Manager Open további versenyei még a következők: május 28: Szeged, június 4: Tordas, 18-án Budapest (regionális), 25-én Salgótarján, július 9-én Siófok. A nyári szünet után pedig augusztus 27-én Székesfehérvár, szeptember 3-án Debrecen, 17-én Kecskemét lesz a színhelye egy-egy regionális tornának. A döntőre október 1-én kerül sor a budai Park Teniszklub 12 pályáján.
Remélem, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén ismét legalább 15 százalékkal fog tovább nőni a résztvevők száma és a pontverseny eredményes játékosai közül mind többen ott lesznek a novemberi Manager Open Gálán.