Örökifjú Vitara: Három évtizedes sikertörténet

1988-at írunk, Ayrton Senna a Forma1 világbajnoka, George Michael uralja a rádiós lejátszási listákat, mozikba kerül a Rambo III és megszületik a Vitara. A modell ma tagadhatatlanul a hazai személygépkocsi-piac koronázatlan királya, a magyar vásárlók elsőszámú választása. Azonban még ennél is több, generációk kedvence debütálása óta! Minek köszönheti harminc esztendős, kontinenseken átívelő sikerét? A Magyarországon eddig gyártott félmilliomodik Vitara apropóján felidézzük az ikonikus modell történetének legfontosabb állomásait.
Gazdag örökség
Remek géneket örökölt elődeitől a hazai piac jelenleg legnépszerűbb új autója. Már az 1988-as első generációs Vitara hamar népes rajongótáborra tett szert. Nem is csoda, hiszen terepen nyújtott, sokoldalú teljesítménye mellett a városi autókra jellemző méretekkel és fogyasztással rendelkezett. Ráadásul többféle színváltozattal, akár kétféle fényezéssel és levehető vászontetővel is kapható volt, ami miatt a városi fiataloknál is célba talált a modell.

Bővebben: Örökifjú Vitara: Három évtizedes sikertörténet

A fejlesztések éve következik a tatabányai AGC üzemben

Fontos döntések születtek az AGC Glass Hungary Kft. tatabányai üzemében a 2018-as évben és várhatóan a 2019-es esztendőben megszületnek azok a fejlesztések, amelyek segítségével hosszú távon is új perspektívák nyílnak az autóüveggyártó vállalat előtt.
A 2018-as évben elsődleges fontosságú döntések születtek, a Tatabánya-Környei Ipari parkban működő AGC Glass Hungary Kft. edzett hátsó és oldalsó autóüvegeket készítő gyárában. A magyar autóiparban meghatározó szerepet betöltő, most is lenyűgöző kapacitású üzemben – az Európában gyártott mintegy 20 millió autó ötödébe az itt készített üvegeket szerelik be a gyártók, - a tavalyi évben befejeződött egy jelentős technológiai fejlesztés és a több mint kétezer négyzetméteres raktár építése, de emellett személyi változás is lezajlott az üzemben. Az eddigi ügyvezetőt, Papp Zoltánt júliusban ugyanis Tisza-Kiss László, a korábbi termelési igazgató váltotta az ügyvezetői poszton. „Papp Zoltán vezetése alatt óriási fejlődésen ment keresztül az AGC, és én is sokat tanultam tőle, különösen a stratégia tervezés, a hangsúlyok megfelelő elhelyezésének fontosságáról” - mondta Tisza-Kiss László aki a kezdetektől a tatabányai üzemben dolgozik, szám szerint huszonötödikként lépett be a céghez, még azelőtt, hogy az első gyártócella telepítése lezajlott volna.

Bővebben: A fejlesztések éve következik a tatabányai AGC üzemben

Üzleti etikai díj: 19 év, 91 magyar vállalat

2019-ben már 91 cég viselheti az Etikus Vállalat jelzőt Magyarországon. Az alapítók 2018 végén ugyanis immáron tizenkilencedik alkalommal ítélték oda az Üzleti Etikai Díjakat a megmérettetésen érdemesnek bizonyult kis-, közép-, és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek.
Újabb tíz cég részesült az üzleti élet egyik legrangosabb elismerésében. Az immáron 19. alkalommal odaítélt Üzleti Etikai Díj 2000 óta kiemelkedő szerepet tölt be a magyar gazdasági életben tisztességesen, felelősen működő cégek elismerésében. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja, és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozták létre, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítékul szolgálnak, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a bolygó, az emberiség, a fenntartható fejlődés érdekeivel.
Az alapítók vallják: az alapítás óta eltelt csaknem két évtizedben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében.

Bővebben: Üzleti etikai díj: 19 év, 91 magyar vállalat

Nagy Mihály lett  a Continental országkoordinátora

A  ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezetője,  Nagy Mihály tölti be 2019. január 1-től a magyarországi Continental csoport országkoordinátori szerepét. A váltás hátteréről kérdeztük az autóiparban elismert technológiai cég szakértőjét.
Mire szolgál az országkoordinátori szerepkör?
A Continental tevékenysége rendkívül szerteágazó: a cégnek jelenleg tíz telephelye működik Magyarországon, és összesen nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. Ezen telephelyek munkájának, működésének összehangolása kiemelkedően fontos, mert így, – és csak így – biztosítható, hogy gördülékenyebben valósuljanak meg a szükséges fejlesztések. A cég magyarországi vezetése még 2010-ben kezdte el vizsgálni az együttműködés lehetséges formáit, a telephelyek tevékenységének, innovációs erőfeszítéseinek összehangolási lehetőségeit, ekkor jött létre az országkoordinátori szerepkör.

Bővebben: Nagy Mihály lett  a Continental országkoordinátora

Közösen a család és a munka összeegyeztethetőségéért

Együttműködési megállapodást kötött a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a munka és család jobb összeegyeztethetőségének előmozdítására. Eddig 42 kamarai tagvállalat csatlakozott a kezdeményezéshez.

A családi kötelezettségek és a munkavállalási szándék jobb összeegyeztetését kívánja elősegíteni a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) január 31-én kötött együttműködési megállapodás, amelyhez eddig már 42, elsősorban német hátterű vállalat is csatlakozott.
A megállapodás célja egyrészt, hogy az érdekelt magyarországi vállalatok – hazaiak és külföldiek, kicsik és nagyok – számára bemutassa a már meglévő jogi és szabályozási lehetőségeket, és a bevált vállalati megoldásokat. Másrészt az üzleti szféra és a minisztérium közösen fogják áttekinteni a jelenlegi keretfeltételeket és javaslatokat tesznek a még meglévő korlátok lebontására.
„Az a célunk, hogy aki szeretne munkát vállalni, családi kötelezettségei mellett is megtehesse azt”, mondta a megállapodás aláírása alkalmából Dale A. Martin, a DUIHK elnöke. „A cégek már rég felismerték, hogy legértékesebb tőkéjük a dolgozóik. A családi életből fakadó feladatok ma sokkal nagyobb rugalmasságot követelnek a munkavégzés tekintetében, ezért a család és a munka jobb összeegyeztethetősége egyszerre előnyös a munkavállalók és a vállalatok számára is” – fejtette ki az elnök.

Bővebben: Közösen a család és a munka összeegyeztethetőségéért