Képzést és munkalehetőséget kínálnak a debreceni diákoknak

A jövőben együttműködik a Continental Powertrain Hungary Kft. debreceni gyára a Debreceni Egyetemmel – az erről szóló megállapodást még februárban írta alá Lukas Juranek a Continental debreceni lokációjának ügyvezető igazgatója és Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Az ünnepélyes keretek között aláírt stratégiai megállapodás értelmében a Continental Powertrain Hungary Kft. debreceni gyára a 2019/2020 tanévtől csatlakozik a Debreceni Egyetem képzéseihez, mely szerint a villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki és vegyészmérnöki szakokon Continental-specifikus oktatási modulokat is tanulhatnak az érdeklődő hallgatók. A vállalat továbbá szakmai gyakorlatokat szervez és gyakorlati helyet biztosít a Debreceni Egyetem tanulóinak, és munkalehetőséget is felajánl a kiválasztott hallgatóknak. A cég továbbképzési programokkal és diplomaterv-pályázatokkal is segíti az egyetem hallgatóit, és együttműködnek felnőttképzési programok területén is.
Continental azt is vállalta, hogy biztosítja az egyetem hallgatói számára, hogy kutatási és fejlesztési projektekben vegyenek részt, ezzel is támogatva a jövőt formáló tehetségek képzését. A tudományos és oktatási tervek előmozdítása és az ismeretek megosztása érdekében tanulmányutakat és látogatásokat szerveznek a Continental cégcsoporton belül az egyetem hallgatói és professzorai számára.
„Fontos vállalatunk számára, hogy aktívan hozzájáruljunk egy fenntartható és értékes jövőkép fejlődéséhez. Az oktatás és tanulás, mint az egyik meghatározó eleme bármilyen fejlődésnek, kiemelt terület, ezért együttműködésben Debrecennel és a város oktatási intézményeivel közösen kívánjuk alakítani. A Continental ezen szerepvállalásával új tudást és innovációt hoz Magyarországra, mely javítja az ország versenyképességét” – mondta Lukas Juranek.

Bővebben: Képzést és munkalehetőséget kínálnak a debreceni diákoknak

Egy csapat – Egy cél – Egy közös szemlélet

A több mint 1000 főt foglalkoztató kecskeméti ACPS Automotive Kft. 2018-as éve ismételten a kiemelkedő eredményekről szólt: több mint 1 millió darab vonóhorog hagyta el a gyártósorokat, rekord árbevétellel kísérve.
A tavalyi év legfontosabb eseménye a tulajdonos- és névváltás volt az első félévben, amikor a Bosal-csoport eladta Automotive Carrier and Protection Systems üzletágát (ACPS divízió), illetve vontatórendszerekkel foglalkozó részlegét a TowerBrook Capital Partners transzatlanti befektetési tanácsadó cégnek. A tulajdonosi szerkezet megváltozott, családi tulajdonú cégből pénzügyi befektetői társaság tulajdona lett. A cégértékesítési folyamatot követően a cégcsoport elnöki pozíciója is változott, a vezérigazgatói posztot Caspar Baumhauer vette át, aki mostantól a csoport operatív irányításáért is felel. Ő maga több, mint 25 éve dolgozik az autóiparban. Az általa indítványozott mottó : „Egy csapat – Egy cél – Egy közös szemlélet” cégünk jelenlegi fő szemlélete minden területen.
A befektetői tulajdonosi gondolkodás 2 oldalú: egyik oldalon kevesebb magántulajdonosi szemlélet érvényesül, másik oldalon a pénzügyi befektetőnél, ha az üzlet jó profitot termel, sokkal könnyebben lehet elérni beruházásokat, fejlesztéseket és új piaci részesedéseket.

Bővebben: Egy csapat – Egy cél – Egy közös szemlélet

Jövőd motorja – Automotive Hungary

Az Automotive Hungary kiállítást hét éve azzal a céllal hoztuk létre, hogy a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig az ipar szakmai szereplői találkozhassanak egymással. A találkozások és az együttműködések talán még sosem voltak olyan fontosak az iparágban, mint a napjainkban zajló digitális forradalom során. Az IoT olyan szinten alakítja át a vásárlói szokásokat, a gyártást, a gyártók és beszállítók közötti információáramlást, hogy ezek a folyamatok egyedül már nem menedzselhetőek.
Az autóipar szereplőinek még szorosabban kell együttműködni az oktatási és a kutató intézetekkel, hogy ne maradjanak le a fejlesztésekben. Partnereket kell találni a fejlődéshez! Sokan új megrendeléseket várnak egy kiállítástól, míg mások megerősítést, hogy az általuk választott irány megfelel az iparág meghatározó szereplőinek. Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik megjelenésükkel és bemutatkozásukkal új munkatársaikat igyekeznek megtalálni a kiállítás három napja alatt! Bármelyik szempont lehet fontos, hiszen minden vállalat más pozícióban van. A kiállítás tartalmi fejlődése követte az iparág változásait és olyan programokat és találkozási lehetőségeket nyújt, amelyek segítenek Kiállítóinknak a fejlődésben, hogy válaszokat találjanak a kérdéseikre.
Várjuk Önt is, hogy részese legyen a magyar járműipar találkozójának!

Bővebben: Jövőd motorja – Automotive Hungary

A Suzuki-sztori

Esztergomi gyárának köszönhetően a Suzuki kicsit magyar, kicsit a miénk. De vajon honnan indult a világmárka? Lapozzuk fel a Suzuki fordulatokban gazdag krónikáját!
A gyapotföldeken álmodozó japán fiatalember legendája
A Suzuki-örökség nyomába eredve, első utunk a Japán nyugati részén található Enshu régióba vezet. Itt látta meg a napvilágot 1887-ben a Suzuki Motor Corporation alapítója, Michio Suzuki. A textilszövő család sarja sok időt töltött a gyapotföldeken, így nem csoda, ha folyton azon elmélkedett, miképpen könnyíthetné meg édesanyja munkáját. A gondolatokat tettek követték, és az ifjú tehetség 22 évesen megalkotta pedálhajtású, fa szerkezetű szövőszékét, ami az 1900-as évek elején hatalmas újdonságnak számított. Ráadásul Suzuki találmánya volt képes először több színnel és mintával szőni. Szövőgépének hamar híre ment, így a remek piaci érzékkel megáldott fiatalember árusítani kezdte őket. 1920-tól Suzuki Loom Manufacturing néven működő üzeme hamarosan Japán egyik legnagyobb szövőszékgyárává vált.

A Suzuki eredetének megértéséhez érdemes megismernünk azt az Enshu tartományban élőkre jellemző spirituszt, amely Michio Suzukit is hajtotta. Ez a „Yaramaika”, ami annyit tesz, „Csináljuk!”, „Kíséreljük meg”. Ennek a kísérletező hozzáállásnak köszönhető, hogy a régióban alakuló vállalkozások alapítói folyamatosan tökéletesítve szerkezeteiket, eljutottak a kezdetleges kézi technológiától az automatizálásig. A Suzukihoz hasonlóan ez a terület a Toyota, Honda és Yamaha márkák bölcsője is. 

Bővebben: A Suzuki-sztori

135 éves múlttal rendelkező középiskola

Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János
Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma

A nagy hagyományokkal, 135 éves múlttal rendelkező középiskola, amely alapítása óta közgazdasági- kereskedelmi képzést nyújt Budán, a Duna partjától néhány méterre, közel a Lánchídhoz helyezkedik el. 
1884-ben alapította a főváros azzal a céllal, hogy a diákoknak a nélkülözhetetlen általános műveltséget mellett gazdasági szakismereteket közvetítsen. Ez a cél az elmúlt 135 év során kiegészült a tanulók személyiségének, kompetenciáinak, szociális készségeinek és környezettudatosságának fejlesztésével.
(Nagybátyám Dr. Varga István …1920. május 15. és július 7. között rövid ideig a II. kerületi Ponty utcai Felső Kereskedelmi Iskolában jogot és közgazdaságot tanított… /Részlet A pragmatikus ember Dr. Varga István közgazdász élete című könyvből./ Édesapám szintén a Ponty utcában tanult és ott is érettségizett 1940-ben
– dr. Raffai Zsuzsa főszerkesztő)

Pedagógiai Programunk kiemeli, hogy a szükséges ismeretekkel rendelkező, magyarul és idegen nyelven is jól kommunikáló, tárgyaló- és vitaképes fiatalokat képezzünk, akik képviselni tudják érdekeiket, és európai polgárként is sikeresek lesznek pályájuk során.

Bővebben: 135 éves múlttal rendelkező középiskola