Az alváztól a robot fűnyíróig

Az AL-KO KOBER SE vállalatot Alois Kober alapította 1931-ben egy kis lakatosműhelyként Großkötzben, amelyet ma már világszerte összesen 50 telephelyével és 4200 munkatársával a vezető szolgáltatók közé sorolnak a járműtechnika, a kerti gépek, valamint a légtechnika területén. A családi vállalkozást immár a harmadik generáció vezeti, de még mindig az alapító megkezdett munkáját folytatva, azaz folyamatosan a minőségre, az innovációra és a jól átgondolt funkcionalitásra törekedve. Hogy miként lett az AL-KO lakatosműhelyből világszerte ismert multinacionális cég, arról Baranyai Zsolttal, az AL-KO Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.

 – A rövid cégtörténethez tartozik, hogy már nagyon hamar kinőtte magát az anyavállalat, s a szériában gyártott kézifékek, orrkerekek, ráfutó egységek, illetve egyéb alvázkomponensek mellé elkezdte gyártani a benzinmotoros fűnyírókat is. A járműtechnika, mint első divízió mellé tehát már a 60-as évek közepén – osztrák leányvállalatában – megkezdte, második divízióként a kerti gépek gyártását. Ehhez társult a 70-es években a légtechnika divízió, s ugyanerre az időre tehető a nemzetközi terjeszkedés: a cég leányvállalatokat hozott létre Angliában, Spanyolországban, Franciaországban, Svájcban. A nyolcvanas és kilencvenes években az expanzió Észak- és Kelet- Európában, Oroszországban, az Egyesült-Államokban, Kínában, Ausztráliában és Dél-Afrikában folytatódott. Magyarország 1989-ben csatlakozott az AL-KO családhoz és elsősorban a kerti gépek , valamint a járműtechnikai komponensek értékesítésével foglalkozik. A kerti gépek esetén az AL-KO késztermékeket gyárt, míg a járműtechnikai és légtechnikai divízió partnerei vállalatok. Ennek is köszönhető, hogy a márkát sokan kizárólag kerti gép gyártóként azonosítják, habár a járműtechnikai divízió mérete forgalom tekintetében sokszorosan felülmúlja a másik két ágazatot. Itt szólnék a dolgozókról, arról a jó csapatról, amelyet szerencsém van vezetni. Rendkívül felelős, lelkes gárda a miénk, az elmúlt héten például egy bölcsőde falaira festettünk mesefigurákat, hogy a gyerekeket szebb, barátságosabb környezet vegye körül.

– Kik a partnereik, milyen piacra gyártanak?

– Világszinten a járműtechnikai szegmens a legfontosabb (az árbevétel 78%-át adja). Az AL-KO a világ első számú tengelygyártója a 3,5t tengelyterhelésig terjedő kategóriában. A legkülönbözőbb vontatmányok (egyszerű utánfutók, ló-, jármű-, hajószállítók, mobilházak, generátor alvázak stb.) tengelyein kívül, az egyéb alvázkomponensek (ráfutó egységek, orrkerekek, kapcsolófejek, fékvezérlők) képzik az alapkompetencia részét. Európában a lakókocsik 85%-a AL-KO alvázkomponenseken és tengelyeken gurul. A lakóautók nagy részének a futóművét, alvázát szintén az AL-KO szállítja be a felépítmény gyártóknak. Ezt követi a nagyközönség által ismert kerti gép –, majd a légtechnikai divízió. Ez utóbbi ipari légtechnikát és elszívást takar. A Liszt Ferenc Repülőtéren például AL-KO levegőt szívunk, de az ágazat erős óriáshajók és toronyházak légtechnikájának a megtervezésében és kivitelezésében is. A légtechnikai ágazat másik fontos értékesítési csatornáját a gyártóüzemek jelentik, ahol az AL-KO ipari elszívó berendezései gondoskodnak arról, hogy a különböző anyagokat megmunkáló gépek hulladéka (fa-, fém stb. forgács) ne potyogjon le a földre. Büszke vagyok arra, hogy a céget rendszeresen díjazzák, mind üzleti tevékenységéért, mind pedig kiváló minőségű termékeiért. Legutóbb, 2015 és 2016 években Superbrands Díjat kaptunk. Az AL-KO azon kevés cég egyike Magyarországon, amely AEO tanúsítvánnyal is rendelkezik.

– Ön mióta dolgozik a cégnél?

– 2001-ben kerültem az AL-KOhoz, menedzsernek, majd hamarosan kereskedelmi igazgatónak neveztek ki. 2012-ben lettem ügyvezető igazgató. Hogy miként töltöm a szabadidőmet? A hobbim a búvárkodás, valamint reggelenként futok, s közben hangos könyvet hallgatok, esténként pedig fekvőtámaszokkal zárom a napot.