Színésznő és egyetemi magántantár esküvője

A szép és tehetséges Raffay Erzsi nevét a jövő szezonban már így fogják jegyezni a színlapok: V. Raffay Erzsi. Ez az egy betűnyi gazdagodás azt jelenti, hogy a fiatal primadonna házasságra lépett dr. Varga István egyetemi magántanárral. Az esküvő a múlthéten volt, pontosan annak a napnak a harmadik évfordulóján, amikor a boldog házasfelek először látták meg egymást. A dátumból ki lehet számítani, hogy ez a nap 1932 június 6-án volt, a Rotary Club estélyén. Ott mutatták be a gyönyörű megjelenésű színésznőt a fiatal tudósnak. A megismerkedést csakhamar követte a leánykérés, Raffay Erzsi azonban nem mondott rögtön igent, hiszen mindössze tizenhét éves volt és éppen, hogy csak belekóstolt a dicsőségbe.
Raffay Erzsi mint a Színművészeti Akadémia növendéke tűnt föl először a Nemzeti Színház Peer Gynt előadásán, Anitra szerepében. Csengő, friss hangjára, tehetséges mozgására fölfigyeltek a direktorok és egymás után kapta az operettszínházak szerződtetési ajánlatait. A következő szezonban már primdonnaszerepeket bízott rá a Fővárosi Operettszínház és a Király Színház. Ilyen körülmények között Raffay úgy gondolta, hogy ráér még a férjhezmenéssel, dr. Varga azonban három éven keresztül minden nap megkérdezte, akar-e már a felesége lenni. A primadonna végre márciusban kimondta a boldogító igent és most, a harmadik év julbiláris napján megtörtént az esküvő is.
Esküvő után a fiatal pár Reichenauba és Bécsbe utazott nászútra. Közvetlen az elutazás előtt beszéltünk Raffay Erzsivel, aki boldogságában sírva és nevetve mondta el, hogy az élet gyönyörű és hogy a színpadról sem kell lemondania. Ha jó szerepet kap, jövőre is fel fog lépni.
– De akárhogy lesz is – mondta – a fődolog az, hogy dr. Varga István életében én játszom a főszerepet.
Reméljük, vidám, szép szerep lesz.

Raffai Erzsi és dr. Varga István az oltár előtt. Mögöttük ülnek a tanuk: Kenéz Béla nyl kereskedelmi miniszter, egyetemi tanár és dr. Kresz Károly pénzügyi fötanácsos a TÉBE igazgatója