Stratégiai megállapodás az NFM és a Joint Venture Szövetség között

Stratégiai partneri megállapodás született a Joint Venture Szövetség (JVSZ) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között, a dokumentumot Tálos Péter a JVSZ elnöke és Fónagy János, az NFM államtitkára írta alá 2016. szeptember 15-én, Budapesten. A megállapodás értelmében a szövetség öt kiemelt területen nyújt szakmai támogatást a kormány számára.

A megállapodás keretében a két fél vállalja, hogy többek között az energiapolitikával, a klímapolitikával, a közlekedéssel, a vendéglátással és az infókommunikációval kapcsolatos jogszabálytervezetek kialakítása, azok utólagos hatásvizsgálata során alakítanak ki szoros együttműködést.


A dokumentum aláírását követően Fónagy János az együttműködéssel kapcsolatban elmondta: „A tárca számára komoly hozzáadott értéket képviselnek a stratégiai partnerségek, a JVSZ pedig eddig is nagyon sokat tett Magyar­ország versenyképességének érdekében, ezért is fontos, hogy most már intézményesült formában folytatjuk az együttműködést.”
„A kormány méltó partnerre talált a külföldi és hazai befektetők érdekszövetségében” – mondta el beszéde elején Tálos Péter. „A JVSZ kétszáz tagja közt megtalálhatóak a legnagyobb hazai vállalatok, csakúgy, mint a legkisebb vállalkozások, hazai és külföldi tulajdonosi háttérrel egyaránt. Az általunk képviselt cégek árbevételének összege meghaladja a 11 ezer milliárd forintot, és közel 100 ezer embert foglalkoztatnak. Szövetségünk 30 éve dolgozik azon, hogy hozzájáruljon Magyar­ország versenyképességének javításához. Ennek egyik leglényegesebb eleme, hogy észrevételeinkkel segítsük a mindenkori kormányt, hogy a lehető leginkább befektetőbarát jogszabályi környezetet hozza létre” – tette hozzá.