A Kováts Adél vezette Radnóti Miklós Színház

Az igazgató ismertette az ősszel kezdődő 2016/2017-es évad négy bemutatóját, és beszámolt a 2015/2016-os évadról. Kiemelte a színház 96,25%-os látogatottságát.
A színház 214 előadását a most befejeződő évadban összesen 49 300 néző látta.

2015/2016 – erős alap
Kováts Adél szerint kiváló évadot zárt a színház. 2015 őszén a nyitódarabot, Shakespeare Lear király című drámáját, Alföldi Róbert rendezte. A Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába beválogatott előadás Alföldi Róbert második rendezése volt a Radnóti Színházban. Az elmúlt évad második bemutatója Heltai naplója – Bálint András estje volt, ami Heltai Jenő 1944-es kiadatlan ostromnaplójából készült az év elején leköszönő színházigazgató önálló estjeként, Deák Krisztina rendezésében. Miroslav Krleža A Glembay ház című darabját mutatta be a színház harmadikként. Valló Péter rendezése, a vagyonos Glembay család széthullásának története, Pál András és Bálint András kiemelkedő alakításával. Az évad negyedik bemutatója – Carlo Gozzi Turandotja–Juronics Tamás első rendezése volt a Radnótiban. Kováts Adél igazgatásának első önálló bemutatója Martin McDonagh A párnaember című drámája volt Szikszai Rémusz kiváló rendezésében. Az érzékeny témákat érintő előadás életre hívása a színészek és a rendező szoros együttműködésének eredménye és a színház új művészeti koncepciójának első eleme.

Átütő minőség
Ismertette az ősszel kezdődő 2016/2017-es évad négy bemutatóját. Vendég­rende­zőként ifj. Vid­nyánszky Attila állítja színpadra Bulgakov klasszikusát Vecsei Miklós átdolgozásában Iván, a rettenet címen, melynek premierje október 16-án lesz. A második premier Csató Kata rendezésében Kárpáti Péter darabja, az Ofélia árnyszínháza, melyet Michael Ende meséje alapján írt, a bemutató november 13-án lesz. Az évad harmadik bemutatója Wajdi Mouawad Futó­tűz című darabja Alföldi Róbert rendezésében és január 8-án tartjuk majd a premiert. Valló Péter rendezi a színház negyedik bemutatóját, Shakes­peare Téli rege című darabját, melyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az utolsó produkciót Fehér Balázs Benő állítja színpadra.
A Radnóti Színházban minden évben kiosztják a társulat és a közönség szavazatai alapján a lezáruló évad díjait.
A társulat 2015/2016-ban a legjobb színésznőnek járó díját Csomós Marinak, míg a legjobb színész kitüntetést Pál Andrásnak adta, aki egyben a közönség szavazatai alapján a legkedveltebb színész is lett. A színház nem színész dolgozóinak díját a társulat tagjai Pap Zsu­zsanna művészeti titkárnak ítélték. Idén először adták át a KICSI-DÍJ-at – a színészek szavazatai alapján a legkisebb szerepben a legnagyobb alakítást nyújtott színész díját Rétfalvi Tamás kapta.

Központban a színház
és a közösség kapcsolata
Kováts Adél kiemelte, hogy a Ráhangoló beszélgetések és közönségtalálkozók lehetőséget teremtenek a színészek és más alkotók aktív párbeszédére a közönséggel. A közösséget kovácsoló találkozók a következő évadban is folytatódnak.
Az igazgató szerint a 2015. október 5-én elindított RIM – Radnóti Ifjúsági Műhely, a színház hosszútávú színházi nevelési programja beavatja az érdeklődő 14-18 éves fiatalokat a színház sajátos világába. A foglalkozásokon kiélhették kreativitásukat, fejlődött gondolkodásuk. A diákok a közös munka eredményeként „Keretek között” címmel önálló produkciót hoztak létre, melyet a színház próbatermében négyszer adtak elő.

Társulati változások
A 2016/2017-es évadban a színház társulatába érkezik László Zsolt, aki a színház két repertoárelőadásának főszerepét is játssza. A Radnóti Színház közönségének nem lesz ismeretlen Sodró Eliza és Rusznák András sem, akik a következő évadtól szintén a társulatot erősítik. Lovas Rozi a Thália Színházból érkezik a társulathoz. Távozik a színháztól Andrus­ko Marcella, Petrik Andrea és Rét­falvi Tamás.
„Köszönöm a társulat kitartását. Amit a következő évadokra ígérhetek: átütő minőség, csapatjáték és közönségközpontúság”.