Szabadidő-paradicsom a Kurca partján

Gyönyörű környezetben, Szentes aktív turisztikai életének jellemző helyszínén, a Széchenyi-liget árnyas fáinak ölelésében várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Szen­tesi Sport- és Üdülőközpont. Amíg a pihentető pillanatok kedvelői termálmedencéket, csúszdaparkot, valamint a wellnessrészlegben több­féle szaunát, pezsgőfürdőt, él­mény­fürdőt vehetnek igénybe, addig az aktív kikapcsolódás hívei az úszómedencékben, futópályán és teniszpályán sportolhatnak. A legkisebbek kültéren és beltéren egyaránt pancsolhatnak.

Az Üdülőközpont kiváló adottságainak köszönhetően számos sporteseménynek és fesztiválnak szolgál helyszínéül, így változatos programsorozata egész évben színvonalas kikapcsolódást biztosít a különféle korosztályok számára. A felhőtlen kikapcsolódás érdekében 2014-ben új élmény- és wellness fürdő került kialakításra a sportuszoda bővítményeként. Az élményrészlegben sodrófolyosó, buzgár, dögönyöző, talppezsgő, ülő- és fekvőpezsgőrész és alagút található, valamint mel­lette gyermekmedence. Az él­mény­­medence mellett igényesen ki­alakított, exkluzív bútorok biztosítanak teljes kényelmet.
Az élményrészleg mellett wellness részleg is megtalálható, ahol egy fedett, és egy wellness elemekkel felszerelt (nyakdögönyöző, valamint ülő- és fekvőpezsgő pad) félig fedett termálvizes medencében fürdőzhetnek. A medencék mellett egy szauna részleget találhatnak, ahol finn- és infra­szau­na, sószoba, gőzkabin, merülőmedence és Kneipp medence biztosít teljes felüdülést.
Szentes és környéke Magyarország legnagyobb, Európa legsűrűbb geotermikus mezője. A város területén összesen 32 termálkút üzemel, amelyek között számos forrás ad minősített gyógyvizet. Fellelhető olyan is, mely nem minősített, de ásványi sókban gazdag gyógyvíz.
A Szentesi Sport- és Üdülőközpont három kültéri termálvizes medencéjébe körülbelül 1700 méter mélyről 70°C fokon érkezik gyógyhatású víz, amely 35°C, 38°C, és 42°C fokra hűtve érkezik a medencékbe. A termálvíz a benne oldott ásványi anyagok és ionok segítségével enyhíti a fájdalmakat, ellazít, csökkenti a stresszt és felüdíti a szervezetet. A nyár, a napsütés és strandolás szerelmeseit nyáron egy 25 és egy 331/3 méteres medence várja, melynek partján a fürdőzők megfeledkezhetnek a mindennapok problémáiról. A medence partján napozóterasz található, ahol igényes bútorokon szívhatják magukba a napsugarakat a napozás szerelmesei. A két medencét télen sátor fedi, így az év minden évszakában alkalmas fürdőzésre és sportolásra.
A 25 és 331/3 méteres medence mellett áprilistól szeptemberig egy kültéri 50 méteres medence is a vendégek rendelkezésére áll.
Sekély részében kisgyermekek pancsolhatnak, míg mélyebb részében a sportolásra és kikapcsolódásra vágyók fürdőzhetnek. A medence legmélyebb részében szakképzett felügyelő segítségével búvárkodásra is lehetőség van.
A legkisebbek részére rendelkezésre áll egy elefántos csúszdás medence, és egy gombacsobogós pancsoló. A medence mellett játszótér is található.
A 2014 augusztusában átadott 50 méteres városi sportuszoda fedett versenymedencéje a legkorszerűbb igények szerint került kialakításra, így kiválóan alkalmas úszóversenyek és vízilabda mérkőzések rendezésére. A lelátó több mint 700 fő befogadására képes.
Az új uszoda kibővülésével a vízfelület háromszoros lett, mely nem csupán magyar, hanem nemzetközi válogatottaknak is edzőtábor és sportrendezvény lehetőségét biztosítja.
A maga nemében egyedülálló módon alkot egységet a fürdő és az üdülőrészleg elhelyezkedését illetően. A közvetlenül a Kurca folyó partján található 7 hektáros területen található kettő és négyágyas üdülőházak biztosítanak tökéletes pihenést a családi nyaralásokhoz, hétvégi kirándulásokhoz vagy táborozásokhoz. Az üdülőterületről közvetlen átjárás nyílik a strand területére, így a szállóvendégeink térítésmentesen használhatják az Üdülőközpont szolgáltatásait.
Az Üdülőközpont területén több féle szálláslehetőséget kínálunk. Meg­ta­lálható 8 db 4 ágyas pihenőház; 9 db 4 ágyas és 16 db 2+1 ágyas apartmanház valamint 3 db faház.
Az üdülőházak mellett kempingezésre is lehetőség nyílik, akár sátorral, lakókocsival vagy lakóautóval érkező vendégek részére. A kemping mellett lévő közösségi épületben zuhanyzó, WC és konyha is megtalálható.
A fürdő közvetlenül a Széchenyi ligetben található, melynek árnyas fái között futópálya, játszótér, teniszpálya és étterem is rendelkezésre áll.
Három különböző színű és nehézségű vízi csúszda lop boldog és hangos pillanatokat a legapróbbak és legbátrabbak napjaiba is.
A szauna segítségével nemcsak a problémáktól, de a méreganyagoktól is megszabadulhat, miközben bőre fiatalabbá, teste és lelke pedig kiegyensúlyozottabbá válik. A wellness részlegben található szaunaparkban finn szauna, fény szauna, infraszauna, gőzkabin, sószoba, merülő medence és Kneipp (hideg/meleg) medence is igénybe vehető. További szolgáltatások: masszázs, szolárium, BEMER terápia, búvárkodás, horgászat.