Dél-Alföldi Fürdők Egyesülete

Tapasztalatcsere, közös pályázatok, összehangolt mar­ke­tingakciók – többek között ezek azok a területek, amelyeken profitálnak az együttműködésből a Dél-Alföldi Fürdők Egyesületének tagjai, immár 18 éve. A szervezetben nemrégiben vezetőváltás történt.
A Dél-Alföldi Fürdők Egyesülete idén március 22-én, Tiszakécskén új elnököt választott. A leköszönő elnök Albel Andor 18 sikeres év után adta át a stafétabotot Márton Máriának, aki jelenleg a Szentesi Sport- és Üdülőközpont ügyvezető igazgatója. Az által irányított fürdő nemrégiben közel 3 milliárdos fejlesztésen esett át.
Az elmúlt 18 évben Albel Andor irányításával a dél-alföldi gyógy- és termálfürdők között szoros együttműködés alakult ki a hatékonyabb fürdőfejlesztés és – üzemeltetés érdekében. Ezt a jól megalapozott szakmai munkát kívánja tovább vinni az öttagú elnökség, Márton Mária vezetésével.


Kiemelt cél a minőségi fejlesztésbe bevonható uniós források felkutatása és megszerzése. A csapat közös és egyéni fejlesztési pályázatok írására, megvalósítására, illetve a marketingmunkában történő segítségnyújtásra fókuszál. Egyik aktuális közös pályázatukat „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” című EFOP-kiírásra adták be, konzorciumban a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társasággal.
Nagy súlyt helyeznek a határmenti Eurorégiós kapcsolatuk ápolására a Vajdaság és Románia alföldi területeivel. A külföldi szakemberekkel közösen gondolkodnak a turisztikai elképzelések megvalósításában.
Közös és kiemelt céljuk a kulturális örökség megóvása, a környezetvédelem és az ezzel kapcsolatos tevékenységek előmozdítása a térség fürdőiben.
Az egyesület ma 25 tagot számlál, közöttük 14 fürdő található. Összeszokott társaságról van szó, amely egyszerre szakmai és baráti közösség is.
A tagok között található felsőfokú oktatási intézmény, gyógyászati termékeket forgalmazó cég, önkormányzat illetve kivitelező is.
Folyamatos a tapasztalatcsere.
Az egyesület folyamatosan részt vesz a Magyar Fürdőszövetség, a Fürdővárosok Szövetsége és a Magyar Balneológiai Egyesület munkájában.